Kultura in kulinarika


Street food 2

Šanghaj je mesto kjer se srečata vzhod in zahod, mesto kjer se srečujejo vse kulture sveta. Postani del tega mozaika.

Kitajska je dežela z eno najstarejših kultur na svetu. Njena žlahtna tradicija, osnovana na velikih mislecih preteklosti, skrbno čuva pridobitve tisočletij napredka. Šanghaj je po drugi strani mesto, kjer se veličina tradicionalne Kitajske sreča s svetom. Posebna sinergija mestu daje nepozabno vzdušje, ki številne tujce željne novih izzivov zapeljivo spodbuja, da za pot do svojega uspeha izberejo prav Šanghaj.

Ocvrti riževi rezanci

Vzdušje dopolnjujejo ljudje vseh starosti in najrazličnejših okolji z željo po pridobivanju novih znanj in spoznavanju novih prijteljev. Pogosto se zgodi, da s prijatlejem zvečer odideš na pivo in mimogrede spoznaš nove prijatelje iz latinske Amerike, Hong Konga, Koreje ali Nizozemske.

Podobno se odraža v kulinariki. Tu lahko najdete kuhinje celotnega sveta. Za zajtrk si lahko privoščite tajvansko palačinko z jajcem in slanino, za kosilo pojeste grško solato in italijansko pico ter za večerjo «kitajske žlikrofe«. Številni tujci pa si najraje za približno 1 eur pozno ponoči privoščijo »street food« v obliki žara na provizoričnih prikolicah, ki jih ponoči najdemo po celem mestu.

To mesto nepredstavljivih razsežnosti vsakemu omogoča, da najde nekaj zase. Kljub veliki množici ljudi, prav vsak odkrije svoj prostor pod soncem.